MAS’ULIYATLI XAYDOVCHINING IJTIMOIY-PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI - Abduraxmanova Kamola Abdunabiyevna (PEDAGOGS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada mas’uliyatli xaydovchining shaxsiy va ijtimoiy-psixologik xususiyatlari tahlil qilinadi. Avtomobil boshqarish jarayonida nafaqat texnik ko‘nikmalar, balki insonning psixologik tayyorgarligi, ijtimoiy ong darajasi va mas’uliyat hissi muhim ahamiyatga ega. Tadqiqotda mas’uliyatli xaydovchining asosiy sifatlari, ularning yo‘l harakati xavfsizligiga ta’siri hamda bunday xususiyatlarni shakllantirish mexanizmlari o‘rganiladi.