OILADA BOLALARNING IJTIMOIY-EMOTSIONAL RIVOJLANISHIDA OTA-ONANING IJTIMOIY ROLINI BAHOLASH - Nurmatova Muxayyo Abdumalikovna (PEDAGOGS, 2025)
Annotatsiya: Emotsional rivojlanish insonning psixologik va hissiy holatining asosiy tarkibiy qismlaridan biridir. Bu jarayon odamning turli yosh bosqichlarida, xususan bolalik va oʻsmirlik davrlarida o’ziga xos va murakkab tarzda shakllanadi. Oilaning bu rivojlanishdagi o‘rni juda muhimdir, chunki oilaviy muhit bolaning hissiy barqarorligini ta’minlash, o’zini anglashini rivojlantirish, stress va tashvishlarga qarshi kurashish qobiliyatini oshirishda hal qiluvchi ahamiyatga ega.