TIKUVCHILIKDA DUAL TA’LIMNING AFZALLIKLARI - Aslonova Gulshod Boboqulovna (PEDAGOGS, 2025)
Annotatsiya: Maqolada tikuvchilik yo‘nalishida dual ta’lim tizimining afzalliklari keng yoritilgan. Dual ta’lim tizimi o‘quvchilarni nazariy bilim bilan bir qatorda amaliy faoliyatga jalb etib, ularning kasbiy malaka va kompetensiyalarini rivojlantirishga xizmat qiladi. Tikuvchilik sohasi yuqori darajadagi amaliy tajriba talab qilgani bois dual ta’lim bu yo‘nalishda alohida ahamiyat kasb etadi. Ushbu maqolada tikuvchilikda dual ta’limning kasbiy malakalarni shakllantirish, ishlab chiqarish jarayoniga moslashish, ijodkorlikni rivojlantirish, bozor talablariga javob bera olish, ish bilan ta’minlanish imkoniyatlari hamda o‘qituvchi va ishlab chiqarish hamkorligi nuqtai nazaridan afzalliklari tahlil qilingan.