ESKI VA YANGI ALIFBO DARSLIKLARINING XUSUSIYATLARI - O‘g‘iloy G‘iyosova Sulton qizi (PEDAGOGS, 2025)
Ushbu maqolada eski va yangi alifbo darsliklarining mazmuni, tuzilishi va o‘qitish metodlari tahlil qilinadi. Eski alifbo darsliklarida an’anaviy yondashuv, ko‘rgazmalilikning yetarli darajada emasligi va mashqlar hajmining cheklanganligi qayd etiladi. Yangi alifbo darsliklarida esa interfaol topshiriqlar, rangli tasvirlar, multimediya vositalari hamda o‘quvchining mustaqil fikrlashini qo‘llab-quvvatlovchi metodlar keng yoritilgan. Shuningdek, ularning savodxonlikni shakllantirishdagi samaradorligi va yosh xususiyatlariga mosligi taqqoslab o‘rganilgan.