FORS TILIDA INSON ICHKI A’ZOLARI ISHTIROKIDAGI MAQOLLARNING STRUKTUR-SEMANTIK TAHLILI - Sobirova Shahrizoda (PEDAGOGS, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada fors tilidagi inson ichki a’zolari ishtirokidagi maqollar struktur-semantik jihatdan tahlil qilingan. Tadqiqotda paremiologik birliklarning xalq tafakkuridagi o‘rni, ularning lingvokulturologik mazmuni va ramziy ma’nolari o‘rganildi. دل (yurak), جگر (jigar), خون (qon) va جان (jon) komponentlari asosida jami 40 dan ortiq maqol tahlil qilinib, ularning strukturaviy (oddiy, parallel, qarama-qarshi va metaforik) hamda semantik (samimiyat, jasorat, iztirob, adolat, hayotiy qadriyat) guruhlarga mansubligi ko‘rsatildi.