BOLA INTELEKTINI RIVOJLANTIRISH: O‘QITUVCHI, TA’LIM VA JAMIYATNING ROLI - Raxmonova Rayxon Jumayevna (PEDAGOGS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada bola intellektini rivojlantirish jarayonida o‘qituvchi, ta’lim tizimi va jamiyatning o‘zaro hamkorligi hamda ularning ahamiyati yoritilgan. Bolaning aqliy salohiyatini shakllantirishda o‘qituvchining pedagogik mahorati, zamonaviy ta’lim metodlaridan samarali foydalanish, innovatsion yondashuvlar va tarbiyaviy muhitning ta’siri tahlil qilinadi. Shuningdek, jamiyatning ma’naviy-axloqiy qadriyatlari, oilaviy muhit va ijtimoiy omillarning bolaning intellektual rivojlanishiga ko‘rsatadigan ta’siri haqida fikr yuritiladi. Tadqiqotda bola shaxsini har tomonlama kamol toptirish uchun ta’lim muassasalari, o‘qituvchilar va jamiyatning uzviy hamkorlikda ishlashi zarurligi asoslab berilgan.