INGLIZ - LOTIN - O‘ZBEK TILLARIDA FE’LLARNI LINGVISTIK XUSUSIYATI - Usmonova Dilyayra Rustamovna (PEDAGOGS, 2025)
Mazkur maqolada ingliz, lotin va o‘zbek tillaridagi fe’llarning lingvistik xususiyatlari qiyosiy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqotda fe’lning shakl, zamon, shaxs va mayl kategoriyalari har uch tilda qanday ifodalanishi, ularning o‘zaro o‘xshash va farqli tomonlari amaliy misollar orqali yoritilgan. Lotin tilida fe’l shakllarining morfologik murakkabligi, ingliz tilida yordamchi fe’llar orqali zamon ifodalanishi, hamda o‘zbek tilida fe’lning qo‘shimchalar yordamida shakllanishi tahlil markazida turadi. Shuningdek, maqolada har uch tildagi fe’lning gap tuzilishidagi sintaktik roli va kommunikativ vazifasi ham lingvistik nuqtai nazardan izohlanadi.