KICHIK MAKTAB YOSHIDAGI BOLALARNING IJODIY QOBILIYATLARINI RIVOJLANTIRISHDA YOSH PSIXOLOGIYASINING AHAMIYATI - Iqboloy Ibrohimova Tohirjon qizi (PEDAGOGS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada kichik maktab yoshidagi bolalarning ijodiy qobiliyatlarini rivojlantirish jarayonida yosh psixologiyasining ahamiyati yoritilgan. Kichik yoshdagi bolalarning psixologik rivojlanish bosqichlari, ularning emotsional va kognitiv o‘zgarishlari, shuningdek, o‘qituvchining individual yondashuvi ijodiy tafakkurni shakllantirishdagi o‘rni tahlil qilingan. Tadqiqotda yosh xususiyatlariga mos o‘yinli, interfaol va ijodiy metodlardan foydalanishning samaradorligi asoslab berilgan. Maqola pedagogik jarayonda yosh psixologiyasining amaliy ahamiyatini ko‘rsatib, o‘qituvchilarga metodik tavsiyalar beradi.