TASVIRIY SAN’AT VA NAQQOSHLIKNING O‘ZARO TA’SIR MEXANIZMLARI: TAHLILIY YONDASHUV - Ochilova Latofat Shermaxmat qizi (PEDAGOGS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada tasviriy san’at va naqqoshlik san’atining o‘zaro aloqasi, ularning tarixiy shakllanish jarayoni hamda zamonaviy san’atdagi o‘rni tahlil qilinadi. Maqolada o‘zbek xalqining boy madaniy merosida tasviriy san’atning naqqoshlik bilan uyg‘unlashgan jihatlari yoritilgan. Shuningdek, milliy naqqoshlik an’analari asosida shakllangan zamonaviy san’at yo‘nalishlari va ular orqali milliylik, estetik did hamda madaniy qadriyatlarni asrash masalalari ko‘rib chiqiladi.