NUTQ NUQSONIGA EGA BO‘LGAN MUASSASALARDAGI MUSIQIY-RITMIK TARBIYA ISHLARINI TASHKIL ETISH BO‘YICHA KO‘RSATMALAR - Xalilova Shaxnoza Ikrom qizi (PEDAGOGS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada nutq nuqsoniga ega bo‘lgan bolalar bilan ishlashda musiqiy-ritmik tarbiya mashg‘ulotlarini samarali tashkil etish bo‘yicha metodik ko‘rsatmalar bayon etiladi. Tadqiqotda logopedik muassasalarda musiqaning psixologik, pedagogik va terapevtik ahamiyati, ritmik harakatlar orqali nutq apparatini faollashtirish va bolalarda emotsional ijobiy muhit yaratish yo‘llari tahlil qilinadi. Shuningdek, musiqiy-ritmik mashg‘ulotlarni tashkil etishda o‘qituvchi va musiqiy rahbar o‘rtasidagi hamkorlik, dars jarayonini bosqichma-bosqich rejalashtirish va individual yondashuv usullari yoritilgan.