ПРОФИЛАКТИКА ИНСПЕКТОРИНИНГ ВОЯГА ЕТМАГАНЛАР ҲУҚУҚИЙ ОНГИ ВА ҲУҚУҚИЙ МАДАНИЯТИНИ ЮКСАЛТИРИШ БЎЙИЧА ФАОЛИЯТИНИ ТАКОМИЛЛАШТИРИШ - Бабаханов Ҳамдам Қадамович; Давлатов Ўлмасбек Ғайратжон ўғли (PEDAGOGS, 2025)
Аннотация: Мақола профилактика инспекторининг вояга етмаганлар ҳуқуқий онги ва ҳуқуқий маданиятини юксалтиришдаги фаолиятини таҳлил қилади. Амалдаги норматив-ҳуқуқий база ва ташкилий-ҳуқуқий механизмлар кўриб чиқилади, маҳалла ва фуқаролик жамияти институтлари билан ҳамкорликнинг аҳамияти таъкидланади. Шунингдек, ҳуқуқий тарбияни самарали ташкил этиш усуллари таклиф қилинади.