KOMPYUTER INJINIRINGI YO‘NALISHI TALABALARIDA RAQAMLI-TEXNOLOGIK KOMPETENTLIKNI RIVOJLANTIRISHNING DASTURIY-DIDAKTIK TA’MINOTINI TAKOMILLASHTIRISH - Inobat G`aniyeva; Isomiddinov Ma`rufjon (PEDAGOGS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada kompyuter injiniringi yo‘nalishida tahsil olayotgan talabalar uchun raqamli-texnologik kompetentlikni shakllantirish va rivojlantirish jarayonida dasturiy-didaktik ta’minotni takomillashtirishning nazariy va amaliy jihatlari yoritilgan. Raqamli ta’lim muhitida zamonaviy o‘quv dasturlari, virtual laboratoriyalar, simulyatorlar hamda interaktiv platformalardan foydalanishning o‘quv jarayoniga integratsiyalashuv darajasi tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, dasturiy-didaktik tizimni kompetensiyaga yo‘naltirilgan yondashuv asosida yangilash talabalarining kasbiy tayyorgarligini oshiradi, ularning ijodiy va muammoli fikrlash ko‘nikmalarini rivojlantiradi.