ТУРКИЙ ХАЛҚЛАРДА ИЛОН КУЛЬТИ - Файзиева Дилфуза Олимовна (PEDAGOGS, 2025)
Аннотация: Ушбу мақолада Туркий халқлар зоомифологиясида етакчи семантик мазмун касб этадиган поэтик тимсоллардан бири - илон культи ҳақида сўз боради. Илонга эътиқод ва сиғиниш ҳам шундай тасаввурлар ва ҳаётий жараённинг хосиласи сифатида ташкил топган ва у илон культининг пайдо бўлишига олиб келган.