ZAMONAVIY TELEVIDENIEDA TOK-SHOULARNING IJTIMOIY-PSIXOLOGIK TA’SIRI - Hasanova Mohira Bahodirovna (PEDAGOGS, 2025)
Annotatsiya: Zamonaviy jamiyatda ommaviy axborot vositalarining, xususan, televideniening ahamiyati tobora ortib bormoqda. Bu jarayonda tok-shoular alohida fenomen sifatida shakllanib, auditoriyaga o‘ziga xos tarzda ta’sir ko‘rsatmoqda. Tok-shoular televizion janrlar orasida eng keng tarqalgan va ijtimoiy-psixologik jihatdan chuqur ta’sir qiladigan dasturlar sirasiga kiradi. Ular orqali jamiyatda dolzarb masalalar muhokama qilinadi, turli qarash va nuqtai nazarlar o‘rtaga qo‘yiladi, shuningdek, odamlarning ruhiy va ijtimoiy holatiga ta’sir qiluvchi omillar yoritiladi. Ushbu maqolada Zamonaviy televidenieda tok-shoularning ijtimoiy-psixologik ta’siri haqida ma’lumotlar berilgan.