FEʼLNING TIL TIZIMIDAGI OʻRNI VA LEKSIK-SEMANTIK XUSUSIYATLARI - Saitova Barnoxon Axmadjonovna (PEDAGOGS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada feʼlning til tizimidagi oʻrni, uning grammatik va semantik xususiyatlari tahlil qilinadi. Feʼl tilning markaziy soʻz turkumlaridan biri boʻlib, harakat, holat va jarayonlarni ifodalashda muhim ahamiyat kasb etadi. Tadqiqotda feʼllarning leksik-semantik guruhlari, ularning ma’no turlari hamda nutq jarayonida bajaradigan vazifalari ilmiy adabiyotlar asosida yoritiladi. Shuningdek, feʼllarni tahlil qilishda qoʻllanilgan metodlar, olingan natijalar va ilmiy mulohazalar keltirilgan.