OʻZBEK TILIDA QOʻSHMA GAPLARNING UMUMIY XUSUSIYATLARI VA TASNIFI - Yunusova Dilnozaxon Abdupattayevna (PEDAGOGS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada oʻzbek tilida qoʻshma gaplarning umumiy xususiyatlari va tasnifi haqida soʻz yuritiladi. Qoʻshma gaplarning grammatik tuzilishi, mazmuniy oʻziga xosliklari, qismlar orasidagi sintaktik munosabatlar hamda ularning turlari tahlil qilinadi. Shuningdek, qoʻshma gaplarning ilmiy-nazariy asoslari, metodik oʻrganilish yoʻnalishlari va amaliy ahamiyati ochib beriladi.