AUTIZM SPEKTRIDAGI BUZILISHLAR: ERTA ANIQLASH VA REABILITATSIYA DASTURLARI, ABA TERAPIYANING MOHIYATI - Tashmetova Sevinch Alisher qizi (PEDAGOGS, 2025)
Mazkur maqolada autizm spektridagi buzilishlar (ASB) masalasi, ularni erta aniqlash va reabilitatsiya dasturlarining ahamiyati yoritilgan. Xususan, ABA (Applied Behavior Analysis) terapiyasining mohiyati, autizmli bolalarni ijtimoiylashtirish va ta’lim jarayoniga jalb qilishdagi samaradorligi ilmiy asosda tahlil qilinadi. Shuningdek, mutaxassislar va oilaning hamkorligi, inklyuziv ta’lim imkoniyatlari ham ko’rib chiqiladi.