ALOHIDA TA'LIM EHTIYOJI BO'LGAN BOLALARNI KAMSITISH, ULARGA SALBIY MUOMILADA BO'LISHNI OLDINI OLISHGA QARATILGAN CHORA-TADBIRLANI AMALGA OSHIRISH VA INKLYUZIV TA'LIM TIZIMI TAJRIBA-SINOV TARIQASIDA ALOHIDA TA'LIM MUASSASALARINING FAOLIYATIGA JORIY QILIS - Eshmamatova Sitora Tuyg'un qizi,; Ismoilova Odina,; Mahmudova Sojida, (PEDAGOGS, 2025)
Annotatsiya: Alohida ta'lim ehtiyoji bo‘lgan bolalar jamiyatimizning ajralmas qismi hisoblanadi. Ularning ta'lim olishdagi huquqlari va imkoniyatlarini kengaytirish, ular oldidagi kamsitish holatlarni bartaraf etish bugungi kunning eng dolzarb vazifalaridan biridir. Har bir bola o‘ziga xos, o‘ziga yarasha qobiliyat va imkoniyatlarga ega bo‘lsa-da, afsuski, ayrimlari jismoniy, aqliy yoki emotsional o‘ziga xos ehtiyojlarga ega bo‘lib, umumiy ta'lim tizimida to‘laqonli ishtirok eta olmaydi. Shu bois, jamiyatimizda adolat va teng huquq tamoyillarini ta’minlash maqsadida alohida ta'lim ehtiyoji bo‘lgan bolalarni kamsitish, ularga nisbatan salbiy munosabatlar yuzaga kelishini oldini olish va ularni har tomonlama qo‘llab-quvvatlash choralarini kuchaytirish zarur.