INKLYUZIV TA’LIM TIZIMI SOHASIDAGI NORMATIV BAZA TAKOMILLASHTIRISH - Eshmamatova Sitora Tuyg‘un qizi,; Ibragimova Sayyora, (PEDAGOGS, 2025)
Annotatsiya. Inklyuziv ta’lim tizimi jamiyatning barcha qatlamlari uchun teng imkoniyatlarni ta’minlashga xizmat qiluvchi muhim mexanizmdir. Ushbu maqolada O‘zbekistonda inklyuziv ta’lim sohasidagi normativ-huquqiy bazani takomillashtirish zaruriyati yoritiladi. Amaldagi qonunchilikdagi muammolar, xalqaro standartlarga moslashtirish yo‘nalishlari va ularni amaliyotga joriy etish mexanizmlari tahlil qilinadi. Shuningdek, inklyuziv ta’limni qo‘llab-quvvatlash uchun tashkiliy-huquqiy choralar taklifi ilgari suriladi. Tadqiqot natijalari inklyuziv ta’lim tizimini yanada samarali rivojlantirishga xizmat qiladi.