INKLYUZIV TA’LIM TIZIMINI TAKOMILLASHTIRISH VA UNING MAKTABGACHA TA’LIM MUASSASALARIDA JORIY ETILISHI - Eshmamatova Sitora Tuyg'un qizi,; Eshqulova Rayxon Xoldorovna, (PEDAGOGS, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada inklyuziv ta’limning mazmun-mohiyati va uning takomillashuvi jarayonlari, shuningdek, maktabgacha ta’lim muassasalarida qo‘llanilishining dolzarbligi yoritiladi. Inklyuziv ta’limni joriy qilish orqali bolalarning ijtimoiylashuv jarayoni tezlashishi, ularning bilim olish imkoniyatlari kengayishi hamda jamiyatda to‘laqonli shaxs sifatida shakllanishiga sharoit yaratilishi ta’kidlanadi. Maktabgacha ta’lim tizimida maxsus ehtiyojli bolalarni qo‘llab-quvvatlash yo‘nalishlari, pedagoglarning malaka va metodik tayyorgarligi, shuningdek, ota-onalar bilan hamkorlik qilish masalalari tahlil qilinadi.