TA’LIMDA DUAL TA’LIMNING O‘RNI - Aslonova Dilshoda Boboqulovna, (PEDAGOGS, 2025)
Annotatsiya: Maqolada ta’lim tizimida dual ta’limning o‘rni va uning afzalliklari keng yoritilgan. Dual ta’lim tizimi o‘quvchilarni nazariy bilimlar bilan bir qatorda amaliy faoliyatga jalb etib, ularning kasbiy malaka va kompetensiyalarini rivojlantirishga xizmat qiladi. Ayniqsa, tikuvchilik, elektr, qurilish, axborot texnologiyalari kabi sohalarda dual ta’limning samaradorligi alohida ta’kidlangan. Ushbu maqolada dual ta’limning kasbiy malakalarni shakllantirish, ishlab chiqarish jarayoniga moslashish, bozor talablariga javob berish, ijodkorlikni rivojlantirish va bitiruvchilarning bandligini ta’minlashdagi o‘rni tahlil qilingan.