XORIJIY TIL O‘QITISHDA INNOVATSION PEDAGOGIK TEXNOLOGIYALARDAN FOYDALANISH - Akbarova Nargiza Abdulhamidovna, (PEDAGOGS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu tezis xorijiy til o‘qitishda innovatsion pedagogik texnologiyalarni qo‘llashning ahamiyatini tahlil qiladi. O‘qitish jarayonida zamonaviy texnologiyalar, masalan, onlayn platformalar, interaktiv o‘yinlar, multimedia va boshqa innovatsion usullar yordamida o‘quvchilarning tilni o‘zlashtirish jarayonini qanday yaxshilash mumkinligi ko‘rib chiqiladi. Innovatsion pedagogik texnologiyalar xorijiy til o‘qituvchilariga o‘quvchilarni faollashtirish, o‘z-o‘zini o‘rganish ko‘nikmalarini rivojlantirish va tilni amaliyotda qo‘llash imkoniyatlarini yaratadi. Ushbu tadqiqotda xorijiy til o‘qitishda innovatsion metodlarning samaradorligi hamda ularning o‘quv jarayoniga ta'siri muhokama qilinadi. Natijada, xorijiy tilni o‘rganish jarayonida innovatsion pedagogik texnologiyalarni qo‘llash, o‘quvchilarning motivatsiyasini oshirish va ularning tilni o‘zlashtirish darajasini yaxshilashga yordam beradi.