MAKTAB O‘QUVCHILARIGA MODULLI TENGLAMALAR MAVZUSINI O‘QITISH METODIKALARI - Toshboeva Feruza Atamjanovna, (PEDAGOGS, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada maktab o‘quvchilariga modulli tenglamalar mavzusini samarali o‘qitish metodikalari yoritib berilgan. Modulli tenglamalar algebra va matematik analizning muhim qismlaridan biri bo‘lib, ularni tushuntirish uchun an’anaviy va innovatsion usullar qo‘llanilishi mumkin. Maqolada modulli tenglamalarni o‘qitishda vizual materiallardan foydalanish, amaliy misollar bilan tushuntirish hamda zamonaviy axborot texnologiyalaridan foydalanish bo‘yicha tavsiyalar beriladi. Shuningdek, o‘quvchilarning mantiqiy fikrlash qobiliyatini rivojlantirishga yordam beradigan interaktiv usullar muhokama qilinadi.