QISQA MASOFAGA YUGURUVCHI O‘SMIRLAR UCHUN ISHLAB CHIQILGAN YILLIK TAYYORGARLIK MASHG‘ULOTLARINING SAMARADORLIGINING TAHLILI - Rajabboyev Kamoliddin Jaloliddin o‘g‘li (PEDAGOGS, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada sportchilarning qisqa masofaga yugurish bo‘yicha tayyorlashda yillik tayyorgarlikning tayyorlov davri, musobaqalashuv davri, hamda o‘tish davri yuklamalarning taqsimlashda ularning jismoniy rivojlanganligi, jismoniy tayyorgarligi, taktik holati, ruhiy va funksional tayyorgarlik darajasini inobatga olgan holda taqsimlanishi bo‘yicha yetakchi olimlar o‘rgangan va ilmiy izlanishlar olib borishgan. Lekin yildan-yilga sport natijalarini o‘sib borishi yillik tayyorgarlik sport natijalari mustаqil atletikani yanada rivojlantirish imkоnini berаdi.