INGLIZ TILI – XXI ASRNING MADANIYATLAR VA TEXNOLOGIYALAR CHORRAHASI - Durdona Mardonova Shermurotovna, (PEDAGOGS, 2025)
Ingliz tili XXI asrda nafaqat muloqot vositasi, balki madaniyatlar va texnologiyalar chorrahasida turuvchi global kuch sifatida shakllandi. U zamonaviy diplomatiya, xalqaro ilm-fan, biznes va san’atning universal kalitiga aylandi. Raqamli inqilob, sun’iy intellekt va global tarmoqlar davrida ingliz tili axborot almashinuvining eng tezkor kanali, innovatsiyalarni yoyuvchi asosiy platforma sifatida xizmat qilmoqda. Bu til insoniyatning tarixiy merosi bilan zamonaviy texnologiyalar o‘rtasida ko‘prik qurib, turli millat va madaniyatlarni yagona intellektual makonda birlashtiradi. Shunday ekan, ingliz tili bugungi kunda oddiy til emas u global tafakkur, madaniyatlar sintezi va kelajakni shakllantirish vositasidir.