ПРОФИЛАКТИКА ИНСПЕКТОРИ ФАОЛИЯТИДА МАЪМУРИЙ ҲУҚУҚБУЗАРЛИКЛАР БЎЙИЧА ИШ ЮРИТИШДА ДАВЛАТ ОРГАНЛАРИ БИЛАН ҲАМКОРЛИГИНИНГ ТАШКИЛИЙ ҲУҚУҚИЙ АСОСЛАРИ ВА ЎЗИГА ХОС ЖИҲАТЛАРИ - Бабаханов Ҳамдам Қадамович,; Абдувохобов Муроджон Қобилжон ўғли, (PEDAGOGS, 2025)
Аннотация: Мақолада профилактика инспекторларининг маъмурий ҳуқуқбузарликлар бўйича иш юритиш жараёнида давлат органлари билан ўзаро ҳамкорлигининг ташкилий-ҳуқуқий асослари ва амалий механизмлари таҳлил қилинади. Хусусан, маълумот алмашиш, ваколатларни мувофиқлаштириш ва қонунчиликда назарда тутилган ҳамкорлик шаклларининг амалий қўлланилиши ҳуқуқий нуқтаи назардан ўрганилади. Амалдаги тизимдаги асосий муаммолар очиб берилган ҳамда ҳамкорликнинг самарадорлигини оширишга қаратилган институционал ва ҳуқуқий таклифлар илгари сурилган.