ON THE TOPIC OF THE IMPORTANCE OF DATABASE MANAGEMENT SYSTEMS - Pirekeev Jandulla Khamidullaevich, (PEDAGOGS, 2025)
Annotatsiya: Algoritmlarni optimallashtirish so‘nggi yillarda ilmiy-texnik taraqqiyotning muhim yo‘nalishlaridan biri hisoblanadi. Dasturiy ta’minot va texnologik qurilmalar imkoniyatlarining kengayishi, ma’lumotlar hajmining ortishi va zamonaviy muammolar yechimiga tezkorlik va aniqlik talab qilinayotgani barcha sohalarda algoritmlarning samaradorligini oshirish zaruratini tug‘dirdi. Shu sababli algoritmlarni optimallashtirishga zamonaviy yondashuvlar ko‘plab ilmiy tadqiqotlar va amaliy ishlanmalar markaziga aylandi.