ZAMONAVIY PROTSESSORLAR XARAKTERISTIKASI - Xolnazarov Fazliddin (PEDAGOGS, 2025)
Annotatsiya Ushbu tezis zamonaviy protsessorlarning asosiy xususiyatlari, ishlash samaradorligini oshirish texnologiyalari va baholash mezonlarini tahlil qiladi. Ish chastotasi, yadro soni, kesh xotira hajmi, energiyadan foydalanish va issiqlik chiqarish kabi parametrlar protsessor samaradorligini belgilaydi. Ko‘p yadroli arxitektura, Turbo Boost va integratsiyalashgan grafik yadro kabi imkoniyatlar zamonaviy protsessorlarning ishlashini optimallashtiradi. Tezisda zamonaviy protsessorlarni o‘rganish o‘quvchilarda texnologik tafakkur, analitik fikrlash va amaliy ko‘nikmalarni rivojlantirishga xizmat qilishi ta’kidlangan.