MAKTABGACHA YOSHDAGI “INKLYUZIV” (RUHAN SOG‘LOM, SOG‘LOM FKRLOVCHI, JISMONAN NOGIRON) BOLALARGA SENSOR TARBIYA VA ILK MATEMATIK SABOQ BERISHDA INNOVATSION TAʼLIMIY O‘YINLAR ORQALI TAʼLIM-TARBIYA BERISH - Aziza Yakubova Murodillayevna, (PEDAGOGS, 2025)
Ushbu maqolada maktabgacha yoshdagi “inklyuziv” bolalarga ya’ni ruhan sog‘lom, sog‘lom fikrlovchi, biroq jismonan nogiron bolalarga sensor tarbiya va ilk matematik saboqlarni innovatsion ta’limiy o‘yinlar orqali berishning samarali usullari yoritilgan. Tadqiqotda zamonaviy pedagogik texnologiyalar asosida o‘yin metodikasining ahamiyati, bolaning shaxsiy rivojlanishiga, idrok, tafakkur va ijodiy fikrlash qobiliyatlarini shakllantirishdagi roli tahlil qilingan. Shuningdek, inklyuziv ta’lim sharoitida har bir bolaning individual imkoniyatlarini hisobga olgan holda moslashtirilgan o‘quv-o‘yin faoliyatining afzalliklari ko‘rsatib o‘tilgan.