ABS BILAN JIHOZLANGAN AVTOMOBILLARDA TORMOZLASH JARAYONIDAGI TEBRANISHLAR VA ULARNING TORMOZ SAMARADORLIGIGA TA’SIRI - Abduqahorov No‘monbek Oybek o‘g‘li, (PEDAGOGS, 2025)
Ushbu maqolada ABS tizimi bilan jihozlangan avtomobillarda tormozlash jarayonida yuzaga keladigan o‘z-o‘zidan va majburiy tebranishlarning tormoz samaradorligiga ta’siri nazariy jihatdan tahlil qilindi. G‘ildirakning tebranish jarayonlari matematik modellar asosida ifodalandi hamda relaksatsiya va ishqalanish jarayonlari o‘rganildi. Natijada ABS tizimi tebranishlarni barqarorlashtirib, tormoz samaradorligini oshirishi isbotlandi.