TOVLAMACHILIK JINOYATINI KVALIFIKATSIYA QILISHNING O‘ZIGA XOS TOMONLARI: TOVLAMACHILIKNING JINOYAT TARKIBI ELEMENTLARI TAHLILI - Shadmanov Sharafuddin Raimovich, (PEDAGOGS, 2025)
Mazkur maqolada tovlamachilik jinoyatini kvalifikatsiya qilishning o‘ziga xos jihatlari tahlil qilinadi. Unda tovlamachilikning huquqiy belgilari, ijtimoiy xavflilik darajasi, obyektiv va subyektiv tomonlari, tahdid turlari hamda jinoyatni boshqa o‘xshash jinoyatlardan farqlash masalalari yoritilgan. Shuningdek, sud amaliyotida tovlamachilikni aniqlashda dalillarning ahamiyati va tahdidning haqiqiyligini aniqlash mezonlari ham ko‘rib chiqiladi. Tovlamachilikning jamiyatga xavfi, uning ijtimoiy aloqalarga ta’siri va huquqiy baholashdagi murakkabliklar tahlil etiladi.