NUTQ NUQSONLARINING ETIOLOGIYASI - Xalilova Maftuna Baxtiyor qizi (PEDAGOGS, 2025)
Annotatsiya: Maqolada nutqning inson hayotidagi o‘rni, uning shakllanishi uchun zarur bo‘lgan biologik va ijtimoiy omillar hamda nutq nuqsonlarining kelib chiqish sabablari — etiologiyasi yoritilgan. Nutq buzilishlari tarixiy manbalar va zamonaviy ilmiy qarashlar asosida tahlil qilinib, ularning kelib chiqishida markaziy asab tizimi, ekologik, tibbiy-ijtimoiy va ruhiy-ijtimoiy omillarning roli ko‘rsatib o‘tilgan.