O‘ZBEKISTON SSRDA SANOATLASHTIRISH SIYOSATI (1930–1950-YILLAR) - Sobirov Firdavs Anvar o‘g‘li, (PEDAGOGS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu tezisda 1930–1950-yillarda O‘zbekiston SSRda amalga oshirilgan sanoatlashtirish siyosati tarixiy manbalar, arxiv hujjatlari va iqtisodiy ko‘rsatkichlar asosida tahlil qilingan. Maqolada bu davrda og‘ir sanoat, paxta tozalash, energetika va transport infratuzilmasining shakllanishi jarayonlari yoritiladi. Sanoatlashtirishning ijobiy natijalari bilan bir qatorda, uning ijtimoiy va ekologik oqibatlari ham ilmiy tahlil qilinadi.