SAYXUNOBOD SHEVALARINING MORFOLOGIK XUSUSIYATLARI - Oyatullo Nasrullayev (PEDAGOGS, 2025)
Annotatsiya:          Mazkur maqolada Sayxunobod tumani shevalarining morfologik xususiyatlari haqida fikr-mulohazalar bayoni keltirilgan. Sayxunobod tumani hududida yashovchi mahalliy aholidan yozib olingan matnlar asosida shevaga oid so‘zlarning fonetik-morfologik xususiyatlari ilmiy-nazariy va nazariy tahlil jarayoniga tatbiq etilgan. Shuningdek, dialektal so‘zlar va adabiy tildagi so‘zlarga qiyosiy munosabat bildirilgan.