KO‘KRAK QAFASI ANATOMIYASI VA O‘PKA O‘SMALARINI ROBOT- ASSIST JARROHLIK BILAN DAVOLASH YUTUQLARI - Isaqova N. R; Ahmadjonov A. M; Abduraxmonova M.J. (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada ko‘krak qafasi anatomiyasi, uning funksional-xususiyatlari, o‘pka o‘smalarining tasnifi, patogenezi hamda torakal jarrohlikda robot-assist texnologiyalarining qo‘llanilishi keng qamrovli tahlil qilingan. Robotik jarrohlikning afzalliklari, minimal invaziv operatsiyalar, o‘pka o‘smalarini erta bosqichda aniqlashning diagnostik ahamiyati, jarrohlik natijalari va klinik samaradorlik ilmiy adabiyotlar asosida keng yoritilgan. Tadqiqot robot-assist torakal jarrohlikning o‘pka o‘smalari bilan kasallangan bemorlarda rezektsiya sifatini oshirishi, asoratlar kamayishi va reabilitatsiya muddatini sezilarli darajada qisqartirishi bilan ajralib turishini ko‘rsatadi.