BOLALARDA DIQQAT VA XOTIRA RIVOJLANISHINING PSIXALOGIK XUSUSIYATLARI - Abdug‘aniyeva Mastura (TADQIQOTLAR, 2025)
Anotatsiya: Ushbu maqolada bolalarda diqqat va xotira jarayonlarining shakllanishi, ularning o‘zaro bog‘lkiqligi hamda psixologik xususiyatlari tahlil qilinadi. Tadqiqotda diqqat va xotiraning yosh davrlariga xos rivojlanish bosqichlari, ularni rivojlantiruvchi omillar va mashqlar ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, bolalar o‘quv faoliyatida diqqat va xotira jarayonlarining o‘rni, ularning ta’lim samaradorligiga ta‘siri ilmiy jihatdan asoslab berilgan. Tadqiqot natijalari o‘qituvchilar va ota-onalar uchun bolalarning kognitiv jarayonlarini yanada rivojlantirishda amaliy tavsiyalar berishga xizmat qiladi.