UMUMTA’LIM MAKTABLARIDA XOR TO‘GARAKLARINI TASHKIL ETISH - Xatamova Zulayxo Dilshod qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada umumta’lim maktablarida xor to‘garaklarini samarali tashkil etish, o‘quvchilarni musiqiy tarbiyalashda xor san’atining o‘rni, xor jamoasini shakllantirish bosqichlari, pedagogning nazariy va amaliy tayyorgarligi, shuningdek, to‘garak mashg‘ulotlarini zamonaviy metodlar asosida yo‘lga qo‘yish masalalari yoritilgan. Tadqiqotda xor pedagogikasining asosiy tamoyillari, bolalar ovozini to‘g‘ri shakllantirish yo‘nalishlari va mashg‘ulotlarni tashkil etish jarayonidagi muammolar hamda ularning yechimlari haqida batafsil fikrlar bayon etiladi.