CHET EL MUSIQA DARSLARIDA MUSIQIY FAOLIYAT TURLARI - Axmadjonova Muslima Akromjon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
KIRISH Musiqa ta’limi insonning estetik didi, tafakkuri, ma’naviy dunyosini boyitishda muhim vosita hisoblanadi. Jahon musiqa ta’limi tajribasi shuni ko‘rsatadiki, dars jarayonida musiqiy faoliyat turlarini to‘g‘ri tashkil etish o‘quvchilarda ijodkorlik, musiqiy savodxonlik, emotsional-idrokiy faoliyatning rivojlanishiga katta ta’sir ko‘rsatadi. Chet el mamlakatlarida shakllangan zamonaviy musiqiy pedagogika tizimi o‘zining metodlari, yondashuvlari va faoliyat turlari bilan musiqiy ta’lim samaradorligini oshirishga qaratilgan.