ZARDUSHTIYLIK DINI TARIXI VA XUDOLARI - Sayfullayeva Xadicha Hamidulla qizi; Abdug’aniyev Bekzod Abduvali o’g‘li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Zardushtiylik dini tarixi, uning kelib chiqishi va asosiy xudolari haqida qisqacha ma’lumot berilgan. Zardushtiylik qadimgi Eron hududida payg‘ambar Zardusht tomonidan asos solingan yakkaxudolik din bo‘lib, yaxshilik va yomonlik o‘rtasidagi axloqiy tanlovni ta’kidlaydi. Maqolada Faravahar ramzi va uning ma’nosi, shuningdek Ahura Mazda, Angra Mainyu, Amesha Spentas va Yazatas kabi ilohiy mavjudotlar ta’riflangan.