UMUMIY TILSHUNOSLIKNING PREDMETI, BAHS MAVZULARI VA ASOSIY VAZIFALARI - Jo‘rayeva Ziyoda Aribxo‘ja qizi; Zaynobiddinova I.M (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ma’naviy boyliklar orasida tilshunoslik ilmida toʻplangan bilimlar muhim oʻrin tutadi. Har bir davrning buyuk tilshunoslari boʻladi. Ular oʻz yurti va xalqining tili haqidagi fikrlarini tilshunoslikka doir asarlarida oʻrtaga tashlaganlar. Xalqni buyuk maqsadlar sari yetaklovchi bayroq sifatida namoyon boʻladigan gʻoyalarning muayyan davr mafkurasiga aylanishidagi tilshunoslik bilimlari katta ahamiyat kasb etadi. Avvalo, tilshunoslik oʻzi nima?