“PSIXOLOGIK TRENING TRENERI SHAXSI VA KVALIFIKATSIYASI. GURUHNI BOSHQARISH USULLARI” - Usmanova Sevara Akmalovna; Tursunova Maftunabonu Baxtiyorjon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada psixologik trening trenerining shaxsiy xususiyatlari, kasbiy kompetensiyasi va trening jarayonida guruhni samarali boshqarish usullari yoritiladi. Trenerning emotsional intellekti rivojlanganligi, kommunikatsiya ko‘nikmalari va guruh dinamikasini to‘g‘ri yo‘naltirish qobiliyati trening samaradorligiga qanday ta’sir qilishi tahlil qilinadi. Shuningdek, maqolada guruhda ishonch muhitini yaratish, muammoli vaziyatlarni hal etish va ishtirokchilarni faollashtirish strategiyalari haqida ma’lumot beriladi.