ZAMONAVIY TEXNOLOGIYA FANINI RIVOJLANTIRISHNING PSIXOLOGIK ASOSLARI - Saidova Nargiza Ismatulla qizi; Asqarova Shohida Baxtiyor qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada zamonaviy texnologiya fanining rivojlanishi psixologik nuqtai nazardan tahlil qilingan. Texnologiya darslarida o‘quvchilarda shakllanadigan motivatsiya, qiziqish, ijodkorlik, tafakkur jarayonlari va kasb tanlash psixologiyasi ilmiy asosda yoritilgan. Shuningdek, zamonaviy innovatsion texnologiyalar — STEM ta’limi, loyihaviy yondashuv, axborot texnologiyalari va robototexnika o‘quvchilarning psixologik rivojlanishiga qanday ta’sir qilishi tushuntirilgan. Maqola yakunida texnologiya ta’limi samaradorligini oshirish uchun psixologik tavsiyalar berilgan.