BIOXILMA-XILLIK VA UNI MUHOFAZA QILISH (KASBI TUMANI MISOLIDA) - Shomurodova Dinora (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Qashqadaryo viloyati Kasbi tumanining tabiiy sharoitlari, flora va fauna tarkibi, mavjud bioxilma-xillik darajasi hamda tuman hududida ekologik barqarorlikka ta’sir ko‘rsatuvchi omillar tahlil qilingan. Hududda uchraydigan o‘simlik va hayvonot turlarining ekologik ahamiyati, antropogen bosim ta’siri ostida kuzatilayotgan o‘zgarishlar hamda bioxilma-xillikni saqlashga qaratilgan chora-tadbirlar o‘rganilgan.