MAHMUD KOSHG’ARIYNING "DEVONU LUG’AT-TURK" ASARIDA KELTIRILGAN O’ZBEK XALQ MAQOLLARINING LINGVISTIK TAHILILI - Yunusova Kamola Ganjiyevna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada buyuk alloma Mahmud Koshg’ariyning "Devonu lug’at-turk" asarida to’plangan o’zbek xalq maqollarining lingvistik xususiyatlari tahlil qilinadi. Asarda kelgan maqollar leksik-semantik, grammatik va stilistik jihatdan o’rganilib, ularning o’zbek tilining rivojlanishidagi o’rni, xalq tafakkurining o’ziga xosligi hamda "Devonu lug’at-turk" asarining o’zbek xalq maqollari to’plami sifatida ilmiy ahamiyati yoritiladi. Tadqiqotda maqollarning shakllanish mexanizmlari, sintaktik tuzilishi, frazeologik birliklar bilan bog’liqligi hamda ilmiy-tilshunoslik nuqtai nazaridan qimmati atroflicha ko’rib chiqiladi.