YANGI O’ZBEKISTONDA GENDER MUAMMOLARI - Tojiyorova Ra'no Doniyor qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Yangi O‘zbekiston sharoitida gender muammolari mamlakat taraqqiyotining dolzarb masalalaridan biri bo‘lib qoldi. O‘zbekiston mustaqillik yillaridan boshlab, ayniqsa, so‘nggi yillarda gender tenglik masalalariga davlat siyosati darajasida e’tibor kuchaytirilib, ijtimoiy, huquqiy va iqtisodiy sohalarda muhim islohotlar olib borilmoqda. Lekin jamiyat taraqqiyoti va zamonaviy taraqqiyot talablaridan kelib chiqib, hali ham yechimini kutayotgan ehtiyojlar, mavjud tafovutlar va to‘siqlar mavjud.