SHARQ MUTAFAKKIRLARNING TILSHUNOSLIKKA OID QARASHLAR: ABU NASR FAROBIY VA ABU RAYHON BERUNIY - Abdug‘offorova Mohitobon Abduvohid qizi; Zaynobiddinova I.M (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu tezisda Abu Nasr Forobiy va Abu Rayhon Beruniyning tilshunoslikka oid qarashlari qisqacha yoritiladi. Forobiyning tilning kelib chiqishi va mantiq bilan bog‘liqligi haqidagi fikrlari, Beruniyning talaffuz, fonetika va tarjima masalalariga doir kuzatuvlari ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot Sharq mutafakkirlarining lingvistika rivojiga qo‘shgan hissasini umumiy tarzda ochib beradi.