TILNING SHAKLLANISHI VA RIVOJLANISHINING JAMIYAT UCHUN AHAMIYATI - Mamadolimova Guljahon Elmurod qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Maqolada tilning jamiyat taraqqiyotidagi o‘rni, madaniy va milliy o‘zlik ramzi sifatidagi ahamiyati hamda uning doimiy rivojlanish jarayoni ko‘rib chiqiladi. Zamonaviy o‘zbek adabiyotining taniqli namoyandalari – Erkin Vohidov, Abdulla Oripov, O‘tkir Hoshimov, Pirimqul Qodirov, Tog‘ay Murod, Shukur Xolmirzayev va boshqa ijodkorlar misolida tilning leksik, semantik va stilistik imkoniyatlari, shuningdek milliy ongni shakllantirishdagi roli ilmiy asosda tahlil etiladi.