BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARINING MATEMATIK SAVODXONLIGINI MOBIL TA’LIM VA INFORMATIKA ASOSLARI ORQALI RIVOJLANTIRISHNING INNOVATSION METODIKASI (O‘ZBEK VA INGLIZ ALIFBOSI MISOLIDA) - Qobilova Barno Abduraim qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining matematik savodxonligini oshirishda mobil ta’lim, raqamli resurslar va informatika asoslari integratsiyasining o‘rni yoritilgan. O‘zbek va ingliz alifbosi misolida harflar, sonlar va raqamli kodlash o‘rtasidagi bog‘liqlikdan foydalangan holda matematik tafakkurni rivojlantirishning innovatsion metodikasi taklif etiladi. Metodika o‘quvchilarda algoritmik fikrlash, mantiqiy tahlil va amaliy qo‘llash ko‘nikmalarini shakllantirishga xizmat qiladi.