O‘RTA OSIYODA TILSHUNOSLIK - Abduxoshimova Sarvinoz (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu ilmiy ish O‘rta Osiyoda tilshunoslikning shakllanishi, taraqqiyoti va tarixiy ildizlarini keng qamrab oladi. Unda mintaqaning buyuk allomalari — Abu Nasr Farobiy, Abu Rayhon Beruniy, Ibn Sino hamda Alisher Navoiyning tilshunoslik sohasi rivojiga qo‘shgan ilmiy hissalari, fonetika, leksikologiya, grammatika, semantika va til falsafasi bo‘yicha ilg‘or qarashlari atroflicha tahlil qilinadi. Ushbu ish O‘rta Osiyo tilshunoslik maktabining shakllanishida allomalarning o‘rni va tarixiy ahamiyatini yoritishga qaratilgan.