JAHON MAMLAKATLARIDA KOMPARATIVISTIK PEDAGOGIKANING FAOLIYATI VA VAZIFALARI - Turabova Muxlisa (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada komparativistik pedagogika fanining jahon mamlakatlarida faoliyati, asosiy tadqiqot yo‘nalishlari va vazifalari tahlil qilinadi. Maqolada turli davlatlarning ta’lim tizimlarini o‘rganish, ta’lim sifatini oshirish, zamonaviy pedagogik yondashuvlarni aniqlash va o‘zaro taqqoslash jarayonlari ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, komparativistik pedagogikaning ilmiy va amaliy ahamiyati, ta’limni rivojlantirishdagi roli yoritilgan.